2011 m. balandžio 14 d., ketvirtadienis

Galinukai.... Kad juos kur ........ sutrauktų

Jau beveik savaitė, kai vakarais tūpčioju ir bandau sukomponuoti galinukus visoms 3 ašims. Nežinau kodėl, bet jau 3 mano staklės, ir vistiek uždėti galinukus yra vienas iš sunkiausių darbų.
Taigi po beveik savaitės trypčiojimo ir dėliojimo - rezultatas - uždėti Z ir Y ašių galinukai, ir pusiau sugalvota, kaip reiks uždėti X ašies galinukus. Tiksliau galinukai jau surado savo vietą ant staklių, reikės sugalvoti nuspaudėjus.


Paskui dar liks sujunginėti laidus, bet tai jau yra nesudėtinga. Beje šitoms staklėms, kaip ir prieš tai buvusioms galinukus pajungsiu per relę. Galinukų grandinėje bus 24V, o kuriam nors iš jų atsijungus, relė atsijungs, NO kontaktai susijungs ir išduos signalą į LPT. Kaip jau įsitikinau, tai yra labai paprastas bet 100% veikiantis būdas išvengti triukšmų galinukų grandinėje.

1 komentaras:

  1. Kaip supupratau galinukai cia limito jungiklius turi uomeni. Su rele ir pas mene tokia pati ideja yra kuoket pradzioje jungiklis yra atsijunges. Pirma maniau panaudoti mikro jungiklius, bet del nepatogaus ir kaprozingo ju tvirtinimo priejau isvados, kad cia turetu buti paskutinis variantas. Prisiminiau herkonini jungikli "Reed Switch"
    Tokiu budu reikalingas papildomai dar mazas magnetukas. Reikia tik teisingai atsukti magneta i jungiklio kojos krasta. Zodziu jungiklis kaip, kad pirstu roditum ziuri i magneto S arba i N poliu, bet ne i ta magneto puse kur yra abu poliai. Kai Reed Switch priarteja tokioje padetije prie magneto jis sujungia kontaktus. Herkoninis jungiklis yra patikimas ir ilgaamzis. Beto galima vietoje paprastos reles naudoti taipat herkonine rele. Jos greitesnes, ilgaamziskesnes nors duotoje situatsijoje manau skirtumo istikruju nera kokia rele naudoti.

    AtsakytiPanaikinti