2011 m. rugsėjo 1 d., ketvirtadienis

Maed in china

Kadangi dabar gyvenu toli nuo darbo, tai gamindamas naujas stakles, nebegalėsiu pasilikinėti darbe (o ir noro didelio nėra). Tenka po truputį komplektuotis reikalingiausius įrankius ir įrengimus.




Vakar atvežė vieną iš jų - suvirinimo aparatą. Ilgai rinkausi, ieškojau ir svarsčiau, kol susiradau ir nusipirkau kinietišką TIG MMA suvirinimo aparatą. Pirkau ebay.co.uk. Ketvitadienį sumokėjau pinigus, sekantį trečiadienį TNT atvežė 30 kg dėžę.

Virina (bent jau parašyta, kad TURĖTŲ virinti) DC/AC, todėl teoriškai bus galima bandyti virinti ir aliuminį. Kaip bus realybėje matysim.

Po kol kas neturiu dujų baliono, ir savaime uzsitamsinančio skydelio. Skydelis tai nedidelė problema, o su balionu ko gero sunkiau. T.y. jokių problemų nuvažiuoti į AGA ar Elme messer ir nusipirkti balioną, bet norėtūsi rasti pigiau truputį... Žiūrėsim kas gausis.






21 komentaras:

  1. Kaip su muitine, ar nebuvo problemų?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ne, nebuvo jokių problemų, o ir negalėjo būti. Prekė buvo UK, todėl viskas buvo labai paprasta. Dėl to dabar labai didelis galvosūkis su špindelio pirkimu...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki vyruciai, patarkit prasau del TIGo. suku galva, pats galvoju pirkti kinietiska, norisi ac/dc, ar realiai pavyks virinti liumini -biesas zino. Jei nepaslaptis kiek apytiksliai kainavo sis aparatas. Kokiu funkciju reiketu pagrinde ? ten daug kas reguliuojasi bet i ka pagrinde atkreipti demesi nezinau, niekur neradau issamios literaturos. pasidalinkite mintimis ar sis geras TIGAS ? Aciu, Kestas

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki, kiek kainavo jei ne paslaptis, pats ketinu toki kinietiska pirkti. ar geras aparatas? i ka reiketu atkreipti demesi renkantis tiga (AC/DC) ? .. kazi ar tikrai realu AL virinti ..? patarkite. Aciu. kestas77@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kainavo ~1800 lt. Deja išbandyti iki dabar galėjau tik virinimą elektrodais. Tik šį savaitgalį gausiu argono balioną, tai galėsiu išbandyti. Elektrodais virina tikrai neblogai...

    AtsakytiPanaikinti
  6. -Aisku, meginsiu ir as toki nulieti, praktiskai visuose ebay it,uk,de kainos narsiau pora dienu, apie 1800-2000 ir kainuoja. GAL GALI PARASYTI KOKS SELLERIS ? greiciausiai ir as uzsikabliuosiu. Dar yra paprastesniu Ac/DC, be displejaus, kazi gal ir toks visai nieko kaip man garazo megejui, Del baliono jeigu ka- daznai ju pasirodo savartyne (Vilniuje eisiskiu pl. pradzioje),atveza ten ju kai nepraeina patikros ar kranas sugenda, bet galima pigiai gauti (iskalti data) ir viskas ok, tada pildo visur. Parasykite atsiliepimus kai iseis pavirinti, aisku idomiausias dalykas -aliuminis, turbut cia visas aparato cimusas. Siaip kinietiskas nera jau toks blogas kartais, turiu kempa toki, -virina geriau nei darbe profesionalus -tikrai nunostabiai. Aciu uz mintis. Kestas.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tomai, jei nesunku dar viena klausima turiu, tavo TIGas turi 4 rankeneles, o kur tik ziuriu visi tokie patys turi 5-ias. Ar cia taip turi buti ar cia tokio neberandu ar tiesiog modeliai keiciasi greiciau nei nuotraukos ?
    pvz: http://www.ebay.co.uk/itm/AC-DC-TIG-WELDER-MMA-WELDS-ALI-S-TEEL-UK-SELLER-/190592699198?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2c6035cb3e Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Taip, mano aparatas yra toks pat kaip nuotraukoje. Ir pardavėjas tas pats. Ir kaina tokia pat. O vat rankenėle tai 1 daugiau nei pas mane.. Pas mane 8, čia 9. Nežinau ką tos pandos ten dar pridėjo..

    O tu rankenėlių ant skirtingiems tiekėjams gaminamų aparatų būna skirtingas kiekis ir skirtingas išdėstymas...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Issiaiskinau siek tiek apie funkcijas. Pas TIG kurie turi viso 9 rankeneles yra funkcijos ACR FORCE (plazmos valdymas), DOWNSCOPE (svelnus uzbaigimas), PRE-FLOW TIME (duju padavimas pries starta) ir AFTER FLOW GAS (guju padavimas po ciklo). Tavo (8 rankeneliu versijoje)siu funrciju nera, tiksliau jos yra tam tikros- fiksuotos. Bet yra CRATER (uzbaigimui), START CURRENT (pasildymui). Matomai kai kurios griciausiai daro ta pati, tik vadinasi kitaip, nors rimtuose tiguose jos visos yra atskiros. Radau Manuall nuo TIG, ten gana aiskiai paaiskinta kiekviena funkcija, jei idomu, parasykit pasta, persiusiu.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sveiki, nuziurejau TIGA, su plasma cut, nezinau ar pasiteisins. Kur gauti argono baliona, patarkit, savatynuose nei vienam nerandu, sako deficitas :(

    AtsakytiPanaikinti
  11. Patariu:

    Priklausomai nuo dujų poreikio, pasiimti arba 10 ltr arba 40 ltr tiesiai iš dujų pardavėjų.

    Man tėvukas gavo deguonies balioną už 100lt, patikrinimas + užpildyas dar kainavo 180 lt gashchemoje. Čia tas didesnis balionas. O jei imti tiesiai iš jų - 10 ltr balionas kainuoja 250lt, didesnis - biški brangiau.

    Apie plasmą ir aš galvojau, bet pagailėjau pinigų...

    AtsakytiPanaikinti
  12. jei patikrinimas ir uzpildymas 180, tai cia nebrangu, kazka girdejau kad 40l baliono vien uzpildymas 100-120lt. Anksciau domejausi kai kempui co2 baliono ieskojau tai patikrai balionus i estija vezdavo, kainuodavo apie 300 lt patikra (10 -ciai metu). Ko gero pasinaudosiu patarimu ir reikes deguonies baliono ieskot, BAR tie patys, o ir populiarumas ju didesnis. Bus matyt, parasyk kai jau pameginsi pavirint, idomu kaip iseina ar labai ten aukstas mokslas,, as is pasidalinsiu savo patirtim kai iki jos daeisiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Sveikas Tomai, nuva -nusipirkai ir as TIG SUPER-200P, praktiskai tas pats kaip tavo tik su plazminiu pjovimu. Dar neisnagrinejau gerai. Dabar reikes uzsisakyti elektrodus.. gal kartais nuziurejai kur geriau juos pirkti ? kokio diametro reikia ieskoti kad tiktu prie esamo uzpaudejo ? manau kad komplektuoja juos visus vienodai kitaicai. Mano stai toks: http://www.ebay.co.uk/itm/170717104989?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

    AtsakytiPanaikinti
  14. Jo plasma gerai. Dabar manau kad ir aš galėjau nepagailėti pinigų tam reikalui...

    Elektrodų dar nepirkau - gavau vieną pabandymui. Reikės aišku pirkti iš ebay ko gero.

    Bent jau pas mane buvo kelių diametrų cangės. Todėl galima naudoti kelių storių volframo elektrodus.

    Beje radau labai atrodo neblogą tutorialą TIG virinimui. ten yra ir srovės lentelės, ir daugiau naudingų dalykų.

    http://www.mig-welding.co.uk/tig-tutorial.htm

    AtsakytiPanaikinti
  15. Siandien pameginau MMA ir plazma. MMA veikia, Plazma veikia bet pjovimas tikrai nebertas papildomu pinigu, gal youtubeje ir graziai nufilmuota kaip pjauna bet realiai metalasa apdega, apibega, perkaista, nebent labai grubiam kokiam ispjovimui, Tigo dar meginti negaliu nes nei argono neturiu o ir slanga ikomplektavo man ne tokia, tigo slangos antgaliai -jegos kontaktas ir argono padavimo uzsukimas mazesni nei ant aparato. Reikes paciam juos keisti. \dar vienas dalykas kuris man nepatiko - atidariau aparata- surinkimas, sulitavimas nepatikimas, viskas aplaistyta termoklijais, kai kur lydmetalio lasai, kazkaip nelabai vidus kelia susizavejima. Viduje labai daug elektronikos, plokstes laibos,daug mosfet lauko tranzistoriu, normalus tigai buna su dvejom igbt porom galingu padaryti. Kad nepradetu veliau jie lakstyt. Jei ka radau video tutoriala, radau ir nemazai medziagos. parasyk el pasta, atsiusiu.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Dėl plazmos negaliu nieko pasakyti - filmukuose atrodo, kad gražiai pjauna, kaip iš tiesų - nežinau.

    Dėl aparato surinkimo - bet juk būtų naivu tikėtis ESAB kokybės už 1/4 (jei ne dar daugiau) kainos?

    AtsakytiPanaikinti
  17. Tiesa, filmukuose kai pjauna skardeles atrodo ispudingai, bet realiai nera taip labai jau graziai, metalas toje vietoje perkaista. Jei storesnis metalas 4mm, labai uzsivelia siule, kaj jau kalbeti apie 10mm -nerealu. SIaip ten tas plazma cutter tai yra tas pats MMA rezimas tik vietoj argono reikia paduoti 3bar oro, srove apie 50A (DC). Galima paciam pasidaryti, tik reikia filtra nusipirkti kad oras butu sausas, ir slanga plazmai. Viskas ten labai primityvu, buciau zinojes, buciau is viso pirkes paprasciausia be jokiu navarotu. Praktiskai virinant su pedalu daugiau nei puse tu funkciju nereikes reguliuoti. Kainos rimtu tigu ac tikrai ispudingos. Del surinkimo patikimumo -turiu MIG kinietiska, labai tvarkingai padarytas, net negeda atidaryti ir parodyti kam nors vidu, o jei sitas tigas netycia sugestu -pataisyti butu labai sunku. Reikia tiketis kad taip nenutiks :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Sveikas Tomai, gal kartais jau pameginai savo aparata ? kazi kaip virinasi.. man dar toli iki kol viska dasikomplektuosiu, tik siaip smalsu.

    AtsakytiPanaikinti
  19. Jau pabandziau - dabar virinu tokia alkune kaminui is 304 ner. Pl. Storis 0.8 mm. Nu ka virina normaliai.. gal kiek nepatogus laikiklis reiks pasieskot kito...

    AtsakytiPanaikinti
  20. -svarbiausai kad veikia normaliai, as gal greit baliona gausiu tai ir meginsiu. Laikikliu yra ebejuj nebrangiu, cia dar gal ir pripratimo reikalas. As is viso mastau apie nedideli patobulinima- prie degiklio mygtuko dar padarysiu reguliuojama t.y. kad kiek spaudi tiek sroves duoda, tada nereikes to monstro pedalo. Tame pedale praktiskai nieko nera, paprastas potenciometras, o tiek dar prie jo mechanikos, skardos..nesamoniu.. dirzelis, dantratis, nesuprantu kam tokio reikejo groblo. Beje kadaise kaminui ir as dariau kondensato surinktuva is nerz su bolibdenu, tik ne su tigu bet su lankstymo iranga, replemis ir taskine svarke. Siaip dar kilo mintis pasidaryti CNC, ir primesti plazma cuteri prie ju, turetu buti gerokai paprasciau nei pvz su frezavimo cnc. Tik dabar garaze salta, tai cia visi mano paistalai realizuosis turbut tik pavasari.

    AtsakytiPanaikinti
  21. Sveiki,gal nelabai pataikiau ,anok gal yra zmoniu nusimananciu,apie invertorinius motorus,ir ju paleidejus,turiu beda ,subrendau y savo cnc ysideti normalu motora ir susiduriau su problema,paleidejas,klaidu nerodo ,o motoras nestartuoja,elektronika ne mano sritis,o stakles stovi noretusi,kad padirbetu,butu smagu jei rasciau zmogu nutuokianti apie tai.

    AtsakytiPanaikinti