2012 m. sausio 3 d., antradienis

Kalėdų senis buvo dosnus

Praėjusiais metais matyt buvau geras - Kalėdų senis buvo dosnus. Gavau krūvelę matavimo įrankių ir kelis šimtus kilogramų špyžiaus.



Matavimo įrankiai - didelis slankmatis, 3 mikrometrai, 2 reismusai, kampainis ir matavimo plyta.



Jei įrankiai būtų kaip vynas, tai jie tikrai būtų geri - vienas iš mikrometrų - 1966m. gamybos. :) Didysis reismusas niekada nenaudotas - visą savo gyvenimėlį pratūnojęs savo medinėje dėžėje.

O keli šimtai kilogramų špyžiaus atrodo va šitaip:


Jei tai būtų pusę tonos komunistinių radiatorių - jiems šiame bloge vietos neatsirastų. Bet aš gavau pusę tonos kažkada buvusių PCB plokščių gręžiojimo staklių.  Iš viso išliko viena išilginė (X) ašis ir skersinės Y ašies paslankioji dalis. Yra abu sraigtai. Gaila, bet neišliko Y ašies pusę kreipiančiųjų - tik tos, kurios buvo prisuktos prie paslankiosios dalies. Priekyje dar matosi gulintis juodas krakajobas - skersinis staliukas nuo tekinimo revolverio. Bus visai puiki Z ašis. Ten padaryta kregždės uodega su reguliuojamu klynu laisvumam išimti. Beliks tik pritaisyti sraigtą. 

Prie viso šito dar neparsivežiau špindelio veleno - išimtas iš kažkokių staklių, su Morzės Nr3 kūgiu. Su visais guoliais. Reikės tik padaryti korpusą ir pritaikyti dantytą skriemulį. 

Šią savaitę atostogos, tai vis pasikrapštau dirbtuvėse. Šiandien susirinkau metalo pjūklą, kurį kažkada už pigiai nusipirkau kaip metalo laužą. Taip jis atrodė kai buvo metalo laužas:


Aš jį išardžiau, išvaliau perdažiau, sutepiau ir surinkau iš naujo. Viskas veikia puikiai, tik reikės prisitaisyti liniuotes ir staliuką ilgų profilių prilaikymui. Dabar jis pasidarė toks:



Tik pjūklas surūdijęs baisiai atrodo nuotraukoje... Tiesa dar emulsijos siurblio nėra. Tiksliau siurblys yra, variklį reikia pritaisyti. Bet čia jau ateičiai...


2 komentarai:

  1. Turguose dar galima užtikti... Kaune aleksoto turguj yra keli diedukai, pas kuriuos galima rasti....

    AtsakytiPanaikinti