2010 m. gruodžio 5 d., sekmadienis

Traversa

Kadangi taip jau gavosi, kad šitom staklėms X ašis (kai Y turės 750 mm kelio) turės vieną sraigtą, teko gerokai pagalvoti, kaip padaryti Y rėmą standų. Kitaip gali gautis reiškinys, angliškai vadinamas "racking". Taip būna, kada X karetkės abiejose pusėse, dėl rėmo standumo trūkumo gali judėti lygiagrečiai. Tada aišku apie kažkokį tikslumą sunku kalbėti.



Konstruojant tokio tipo stakles visada yra 2 pasirinkimai - dėti 2 sraigtus ir nesukti galvos dėl standumo, arba dėti vieną sraigtą, ir padaryti standžią (sunkią) konstrukciją, kurią reikės įbėgėti ir stabdyti. 2 sraigtai ir mechanizmas jiems sukti kainuoja nemažai pinigų, todėl kartais galima pateisinti ir konstrukciją su 1 sraigtu.

Būtent Y rėmo apatinę dalį vakar ir dariau. Paėmiau 2 50x30x2 mm vamzdžius, po ranka pasipainiojo 15x1 mm plieninio vamzdelio. Pusė valandos pjaustymo, ir geros 2 valandos virinimo - ir traversą turime. Gavosi labai standi konstrukcija.



Dar vakar skelbimuose radau, ir nupirkau 15" monitorių. Kompiuterį turiu iš anksčiau. Ateityje galbūt nusipirksiu USB touchscreen panelę, ir paversiu tą monitorių į lietimui jautrų. Taip žymiai patogiau valdyti stakles.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą